Bijbelmuseum Leerdam - RobertAarts

Bijbelmuseum Leerdam

Een unieke collectie van Nederlands cultureel-religieus historisch erfgoed van (zeer) oude Bijbels.

Bezoek het Bijbelmuseum Leerdam. Je vindt hier vooral geïllustreerde exemplaren met gravures, houtsnedes, staal/kopergravures, etsen en kleurlitho’s (periode 1500-1900).

Een bezoek aan het museum geeft een goed beeld van de rol en betekenis van de Bijbel voor de Nederlandse taal en cultuur.

Honderden beoordelingen op de website tonen hoe groepen het museum waarderen:

“Boeiend & leerzaam, indrukwekkend, heel interessant, fantastisch, a fascinating look into the Dutch church history, overweldigend, inspirerend”

Leerdamse bijbels in Tweede kamer!

De tentoonstelling vierhonderd jaar Statenvertaling in het parlementsgebouw vertelt aan de hand van 23 voorwerpen de geschiedenis van de Statenvertaling. De tentoonstelling is ingericht in de Statenpassage van de Tweede kamer, die toegankelijk is voor publiek

 
Het Bijbelmuseum heeft vier bijzondere bijbels waaronder een bakkersbijbel en een piratenbijbel in bruikleen gegeven.

 

De bakkersbijbel was bijvoorbeeld in het bezit van een bakker. Toen de Spanjaarden zijn huis doorzochten, deed hij een klont deeg om de Bijbel, stopte het in de oven en zette het tussen de andere broden.

 

Openingstijden

Woensdag 10.00 – 12.00 & 14.00 – 16.00
Zaterdag 10.00 – 12.00 & 14.00 – 16.00

Voor groepen van minimaal 20 personen zijn afwijkende tijden mogelijk (met uitzondering van zondag), via afspraak. Er is een interactieve presentatie mogelijk, ca. 1,5u koffie/thee in de pauze.

Foto Robert Aarts

 

Bijbelmuseum Leerdam