Brasserie de Uitblaserije

Brasserie de Uitblaserije

Onder het dak van Loods Holland kan je het oude ambacht van glasblazen van dichtbij volgen.

In het voorste gedeelte van de historische houtloods is brasserie de ‘Uitblaserije’ gevestigd. Hier kan je terecht voor een lekkere lunch, koffie met taart of een verkoelend drankje. De Middeleeuwse Zuidwal en de haven aan de Linge vormen een prachtig decor.

Bekijk het oude ambacht van glasblazen van dichtbij in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Terwijl de ovens loeien laten de glasblazers de mooiste glazen objecten onder hun handen ontstaan.

Brasserie

In de brasserie worden iedere dag de broodjes vers afgebakken en ruim belegd. Het assortiment bestaat uit ciabatta’s, waldkorn, pistolet of Italiaanse bollen. Iedere maand staat er een nieuw ‘broodje van de maand’ op de kaart. Elk seizoen bieden ze een speciale lunch aan (drie gangen) met dagverse producten van het seizoen voor een schappelijk prijsje. Het ‘twaalfuurtje’ is een veelgemaakte keuze: 3 boterhammen belegd met Gelderse ham, Jong belegen kaas en een heerlijk kroket met mosterd. Een bolletje huzarensalade maakt het geheel compleet. Inmiddels is de keuken van de brasserie beroemd om zijn eigengemaakte tosti’s van stevig gekruid brood met diverse lekkere vullingen.

De menukaart bevat een aantal streekproducten: heerlijk sap van hoogstamfruit uit de Betuwe en voor bij de koffie de zoete Heukelumse krakelingen.

Verhuur

De brasserie is onderdeel van het nabij- gelegen Partycentrum Het Dak. Onafhankelijk van de glasblazerij is de ‘Uitblaserije’ geschikt voor familiefeestjes tot maximaal 80 personen. Op deze mooie locatie kan je kiezen voor een barbecue of een selectie uit de menukaart van Partycentrum het Dak.  Neem voor meer informatie contact op met Harm Wolthuis 0345 – 613 626

Brasserie de Uitblaserije

0345 – 612 721
info@uitblaserije.nl

Meer informatie

Brasserie de Uitblaserije

Route