eetcafe-de-knijp-leerdam

Eetcafé de Knijp

Lekker eten serveren voor niet teveel geld, dat is waar ze bij Eetcafé de Knijp goed in zijn!

In navolging van hun vestiging in Gorinchem, waar Eetcafé de Knijp al sinds 1981 op volle toeren draait, doen ze ook in Leerdam hun best om iedereen een gezellig en Bourgondisch avondje uit te bezorgen. Dat komt vooral door hun malse Zuid-Amerikaanse biefstukken, maar ook de rest van de gerechten is heerlijk én heel netjes geprijsd, kijk maar eens op de menukaart.

Bij lekker eten horen lekkere dranken en ook daaraan hebben ze bij Eetcafé de Knijp veel zorg besteed. De wijnkaart is bescheiden van omvang, maar er staan heerlijke wijnen op die ze allemaal per glas schenken. Na het eten blinken ze uit in het maken van de lekkerste Gin&Tonic’s en ook voor de liefhebbers van speciaalbier hebben ze een ruime keus in de koeling of op tap.

Uiteraard staan ze bij Eetcafé de Knijp volledig achter al hun producten, maar waar ze extra trots op zijn, zijn de verse huisgemaakte frieten. Geen kunstmatige toevoegingen of diepvries; deze patat smaakt naar échte aardappels. Overigens bereiden ze vrijwel alles volledig vers in eigen keuken en dat proef je!

Het restaurant Eetcafé de Knijp

Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek en markant pand aan de rand van het centrum, in 1930 ontworpen door één van Nederlands meest invloedrijke architecten, Hendrik Berlage. Destijds was het pand gebouwd als hotel en grand-café, welke functie het tot eind 2015 heeft gehad. Het hotel op de eerste en tweede etage heeft plaatsgemaakt voor kleinschalige kantoren en enkele appartementen, maar op de begane grond is er vanaf januari 2016 enkele maanden hard gebouwd aan een modern en professioneel horecabedrijf.

Vanaf de eerste dag is Eetcafé de Knijp erg goed ontvangen door veel gasten uit Leerdam en omgeving. Het restaurant heeft binnen 54 zitplaatsen en een grote uitnodigende bar. Buiten op het terras staan zo’n 50 stoelen en door de grote luifel met heaters zit je tot ver in het najaar lekker buiten te dineren.

Kom dineren of borrelen

Eetcafé de Knijp is van dinsdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur geopend. Op zondag, dinsdag en woensdag serveren ze de echte hardlopers (malse biefstuk en pittige varkenshaassaté) als aanbieding voor maar €14,50! Gezelschappen tot tien personen kunnen à la carte dineren en voor grotere groepen hebben ze een aangepast groepsmenu.

Reserveren

Wanneer je wilt komen eten is het aan te raden om te reserveren, dat kan het makkelijkst via de website of vanaf 15.00 uur per telefoon.

Meer informatie

Eetcafé de Knijp

Route