Brouwerij Fort Everdingen

Fort Everdingen

Dit torenfort uit 1847 is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het zorgde ervoor dat vijandelijke legers niet over de Lekdijk of over de rivier door de waterlinie heen konden breken. Momenteel herbergt het fort een heuse bierbrouwerij.

Fort Everdingen werd tussen 1841 en 1847 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gebouwd. Het fort zorgde ervoor dat vijandelijke legers niet over de Lekdijk of over de rivier door de waterlinie heen konden breken. Het omliggende gebied kon vanuit het fort onder water worden gezet met een stelsel van drie sluizen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort nog in gebruik. Na de oorlog heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het complex als trainingscentrum gebruikt.

Fort Everdingen is de stoere thuishaven van brouwerij Duits & Lauret. De brouwers serveren hier hun bier aan bezoekers en bieden daarnaast kleine hapjes aan. Het proeflokaal bevindt zich in een van de loodsen en wordt door een glazen tussenwand gescheiden van de brouwinstallatie. Er is een camping met aparte plek voor campers. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het geven van proeverijen, feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten.

Openingstijden

Proeflokaal en winkel:
vrijdag: 12.00 – 18.00
zaterdag: 11.00 – 18.00
zondag: 10.00 – 18.00

Extra openingstijden winkel:
maandag t/m donderdag: 14.00 – 16.00

Contact

adres: Noodweg 2, Everdingen
telefoon: 06 14 25 19 23
e-mail: info@duitslauret.com

Fort Everdingen

Route