Kristal-Glas-Galerie2

Kristal-Glas

Kristal-Glas, door passie gedreven..

Waar komt die passie voor Leerdams glas vandaan? Eigenlijk is die eenvoudig te verklaren, als je weet dat de familiegeschiedenis in de glasstad zijn oorsprong vindt. Een familie die voor een groot gedeelte zijn brood verdiende in de Leerdamse glasfabriek aan de Linge.

Van kinds af aan, iedere zondag, naar de mooiste adembenemende verhalen luisteren over het prachtige beroep van opa. Die als trotse glasblazer van Leerdams glas in de eeuwenoude glasfabriek werkte. Wat jaren geleden met de paplepel werd ingegoten, resulteerde in een passie voor Leerdams glas en is nu geworden tot Kristal-Glas, de grootste online aanbieder in Nederland van glaskunst en kristal! Met een grote schare trouwe fans op social media (ruim 22 duizend) geeft Kristal-Glas de aloude Leerdamse traditie een eigentijdse invulling met respect voor het oude ambacht en het vakmanschap.

 

Online collectie van Kristal-Glas

Een gedeelte van de online collectie is te bewonderen in de galerie aan de Hoogstraat in het centrum van de glasstad. De collectie bestaat uit glaskunst ontworpen volgens de wereldberoemde Leerdamse style. Door samenwerking met de beste meesterglasblazers lukt het Kristal-Glas om Nederlandse glaskunst betaalbaar te houden.

Kristal-Glas-Galerie 

Kosta Boda

Naast de Leerdamse collectie glas zijn ook de wereldberoemde ontwerpen van Kosta Boda in Leerdam te vinden. Door een exclusieve samenwerking met het Zweedse kristalmerk tref je in de glas- en kristalwinkel een wonderschone en betaalbare collectie handgemaakte objecten aan. Maar ook de Zweedse glaskunstenaar Mats Jonasson is exclusief vertegenwoordigd in met zijn prachtig beschilderde kristalsculpturen!

Alvast een indruk krijgen van de collectie? Kijk dan op de website van Kristal-Glas.

Openingstijden Kristal-Glas winkel
Adres: Hoogstraat 45
W
oensdag t/m vrijdag: 13.00- 1 7.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie

Kristal-Glas

Route