Kunstlijn 13 Leerdam

Kunstlijn 13

Kom langs en laat je inspireren!

Sinds 2001 vind je galerie Kunstlijn 13 in het centrum van de glasstad Leerdam. Eigenaresse van de galerie is beeldend kunstenares Saniye Bildircin. Het werk van de kunstenares Saniye Bildircin (Turkije, 1946) kenmerkt zich door warm kleurgebruik en originele vormgeving. Begonnen in de schilderkunst, heeft ze zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als glaskunstenares. Zowel haar schilderkunst als glaskunst is authentiek, sprookjesachtig, verfijnd en altijd herkenbaar. Ze laat zich voornamelijk inspireren door de mens en de natuur.

Zij is een gedreven kunstenares die steeds weer opnieuw uitdagingen zoekt en deze tot op de dag van vandaag ook aangaat. In eerste instantie combineerde ze haar schilderkunst met geblazen glasobjecten. Later ontstonden ook haar indrukwekkende glaspanelen in de haar typerende, warme okerkleurige en blauwe kleurstellingen en altijd tot in de perfectie afgewerkt.

Haar werk blijft spannend en verrassend en tot op de dag van vandaag blijft ze zich sterk ontwikkelen. In haar eigen galerie in Leerdam is, naast werk van andere kunstenaars, steeds weer nieuw werk van haar te vinden. Zowel de schilderijen, als haar glaskunst vind je in collecties van particulieren in binnen- en buitenland. Ze maakt zowel vrij werk, maar voert ook graag werk in opdracht uit.

Bedrijven en instellingen hebben in de loop der jaren regelmatig bijzondere opdrachten aan haar verstrekt die zij met enthousiasme en de haar kenmerkende perfectie heeft uitgevoerd.

Exposities

Periodiek worden er exposities georganiseerd; de objecten die onderdeel uitmaken van de exposities zijn twee tot drie maanden te zien in de galerie.

Openingstijden

Donderdag: 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Wil je een bezoek brengen aan de galerie buiten de openingstijden, maak dan een afspraak.

Kunstlijn 13