Terras aan de Linge

Lunchcafé de Houtloods

Lekker eten op één van de mooiste plekjes van Leerdam.

Met Lunchcafé de Houtloods is Leerdam een hotspot rijker: goed eten en drinken, een groot terras met uitzicht op de Linge, jachthaven en de historische stadsmuur met muizentorentjes én gevestigd naast de glasblazerij, de werkplaats van de Leerdamse glasblazers. Kortom, een heerlijke plek voor Leerdammers, maar door de unieke locatie ook de perfecte uitvalsbasis voor toeristen om van daaruit de stad verder te gaan ontdekken.

De Houtloods is een lunchcafé met vroeg diner, wat betekent dat er een uitgebreide kaart is met voor ieder wat wils en dat de keuken tot 20.00 uur open is. Op de kaart staan soepen, broodjes, gebak, borrelhapjes, voor-, hoof- en nagerechten, allemaal vers gemaakt en met veel ruimte voor lokale producten. Zo komt het vlees van Keurslagerij Rien & Irma Baas, het gebak van De Ambachterij in Schoonrewoerd en de kazen van Kaasboerderij aan de Linge. Niet lokaal maar wel om blij van te worden: de wijnen komen van Neerlands Wijnhuis en de koffie van Cook & Boon.

Ben je uitgegeten en heb je zin in wat spektakel? Loop binnen bij de werkplaats van de glasblazers in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag: 10.00 – 20.00 uur.
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 20.00 uur.
Zondag: 12.00 – 20.00 uur.
Maandag gesloten.

Tijdelijke sluiting ivm Corona

Je kunt de heerlijke gerechten van Lunchcafé de Houtloods nu afhalen of in overleg laten bezorgen.

Bestellen kan online of telefonisch via 0345-612721.

Bezoek website

 

Brasserie de Uitblaserije

Route