Mooi Gorinchem

Mooi Gorinchem: vesting vol geheimen

Stap vanuit Leerdam op de trein naar Gorinchem! Of fiets over de kronkelende dijken langs de Linge naar deze levendige vestingstad.

Struinen door de vesting, cultuur snuiven, funshoppen en een terrasje pakken. Het kan allemaal in Gorinchem! Er is genoeg te zien en doen in de levendige vesting. Maar wat mag je zeker niet missen in Gorinchem?

Vestingwandeling

Ben je in de grootste vesting van Nederland, dan wil je natuurlijk alle geheimen van de vesting ontdekken. Met de Vestingwandeling mis je niets! In 5 km. loop je helemaal rond over de stadswallen en ervaar je het vestingverleden. Onderweg kun je volop genieten van prachtige uitzichten over de rivieren. Even pauzeren? In de Caponnière en de Hoofdwacht kun je tegenwoordig gezellig eten en drinken. De Vestingwandeling koop je bij de VVV.

De Martelaren van Gorcum

De Martelaren van Gorcum zijn wereldberoemd. In het Gorcums Museum ontdek je waarom. In een permanente expositie vertelt het museum alles over de trieste moord op deze 19 geestelijken in 1572. | Gorcums Museum: Grote Markt 17.

Hendrick Hamel

Nog een uniek Gorcums verhaal hoor je in het Hamelhuis. Hier maak je uitgebreid kennis met de 17e-eeuwse Hendrick Hamel en zijn spannende avonturen in Korea. Het verhaal van de Gorcumse ‘ontdekker’ van Korea wordt je persoonlijk verteld door enthousiaste gidsen. | Hendrick Hamel Museum: Kortendijk 67.

Torenklimmen

De Grote Toren zie je al van ver. Maar van bovenaf is het uitzicht nog veel spectaculairder! Van mei t/m september kun je met een gids de toren beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de omgeving. | Reserveren via VVV Gorinchem.

Evenementen in Gorinchem

In Gorinchem is bijna ieder weekend wel iets te doen, van grote tot kleine evenementen. Elke tweede zondag van de maand is het Culturele Zondag met een gevarieerd en wisselend aanbod. Elke laatste zondag is Koopzondag. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn de Open Havendag, Boten- en Camperbeurs, Zomerfeest, Jazzfestival, Gorcums Winterfestijn en nog veel meer. Kijk voor het actuele programma op Mooi Gorinchem.

Meer inspiratie en tips vind je op Mooi Gorinchem.

Gorinchem

Route