Nationaal Glasmuseum

Nationaal Glasmuseum & Glasblazerij

Leerdam is niet voor niks de glasstad van Nederland. Het bewijs is te zien en ervaren in het Nationaal Glasmuseum! Kom echt alles te weten over het blazen van glas in de Glasblazerij en zie wat er allemaal mogelijk is met glas in het Glasmuseum.

De Glasblazerij

Betreedt de werkplaats van de glasblazer in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum! Voor jong en oud blijft glasblazen een van de meest spectaculaire ambachten. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken. Neem plaats op de tribune en kijk hoe de glasblazer werken. Met de uitleg van ervaren voorlichters kom je alles over dit prachtige ambacht te weten!

Wil je zelf graag aan de slag met glas? In de Glasblazerij kun je regelmatig van plaats wisselen met de glasblazer tijdens een mini-workshop!

 

Het Glasmuseum

Met glas is zoveel meer mogelijk dan je denkt! Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. Van herkenbare klassiekers zoals het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy, tot moderne ontwerpen en hedendaagse kunstwerken.

Glasmuseum Glasmuseum

Beide locaties hebben een uitgebreide horecagelegenheid met buitenterras.

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
zondag: 12.00 – 17.00 uur

Instaprondleiding

Laat je elke 4e zondag van de maand rondleiden door een glasexpert en kom meer te weten over de collectie én de tentoonstelling! De rondleiding vindt plaats om 14:00 uur op zondag 24 februari, zondag 24 maart, zondag 28 april, zondag 26 mei.

Meer informatie

Nationaal Glasmuseum - Museum

Let op, de glasblazerij is op een andere locatie!

Route

Glasblazerij

Let op, het Glasmuseum is op een andere locatie!

Route