Nationaal Glasmuseum

Nationaal Glasmuseum & Glasblazerij

Leerdam is niet voor niks de glasstad van Nederland. Het bewijs is te zien en ervaren in het Nationaal Glasmuseum! Kom echt alles te weten over het blazen van glas in de Glasblazerij en zie wat er allemaal mogelijk is met glas in het Glasmuseum.

De Glasblazerij
Betreedt de werkplaats van de glasblazer in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum! Voor jong en oud blijft glasblazen een van de meest spectaculaire ambachten. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken. Met de uitleg van onze ervaren voorlichters kom je alles over dit prachtige ambacht te weten! Je kan ieder moment van de dag plaatsnemen op de tribune om de glasblazers te volgen.

Zelf graag aan de slag met glas? In de Glasblazerij kun je regelmatig van plaats wisselen met de glasblazer tijdens een mini-workshop!

 

Het Glasmuseum
Met glas is zoveel meer mogelijk dan je denkt! Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. Van herkenbare klassiekers zoals het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy, tot moderne ontwerpen en hedendaagse kunstwerken.

Glasmuseum Glasmuseum

Beide locaties hebben een uitgebreide horecagelegenheid met buitenterras.

Openingstijden
maandag: gesloten
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
zondag: 12.00 – 17.00 uur

In januari vindt weer de jaarlijkse Potwissel plaats in de glasblazerij. Om die reden is de glasblazerij van 14 januari 9.00 uur t/m 25 januari 12.00 uur gesloten. Het Glasmuseum is wel open. Daar is op dit moment de tentoonstelling GlassWorks te zien.

Meer informatie

Nationaal Glasmuseum - Museum

Let op, de glasblazerij is op een andere locatie!

Route

Glasblazerij

Let op, het Glasmuseum is op een andere locatie!

Route