Royal Leerdam Crystal

Royal Leerdam Crystal

In de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal vervaardigt een team van meesterglasblazers en -slijpers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen.

Sinds 1878 worden er in de Leerdamse Kristalfabriek prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. Alle objecten van Royal Leerdam Crystal worden met de hand gevormd en met de mond geblazen van 100% Crystal Supérieur, de meest zuivere kristalsoort van Europa. Alles volgens oude tradities, maar naar hedendaags ontwerp.

 Mallen in Leerdam Glasstad van Royal Leerdam Crystal

De eeuwenoude, originele Kristalfabriek is te bezoeken!

Ontdek de historie van het wereldberoemde Leerdamse kristal tijdens een rondleiding en zie waar het allemaal begonnen is. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je door de historische fabriek en beleef je het oude ambacht van dichtbij: voel de gloed van de ovens terwijl je ziet hoe de meesterglasblazers en -slijpers de meest prachtige objecten vormen!

Royal Leerdam Crystal gaat verhuizen!

Royal Leerdam Crystal verhuist in 2020 naar een prachtig nieuw pand in de binnenstad van Leerdam! Het oude ambacht glasblazen gaat zeker niet verloren want de glasblazers en slijpers gaan uiteraard mee. Heb je de oude Kristalfabriek (anno 1878) nog niet van binnen gezien? Boek dit jaar nog een rondleiding!

Royal Leerdam Crystal Fabriek Royal-Leerdam

De Kristalwinkel

In De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal kun je de uitgebreide collectie van dichtbij bewonderen en kopen. Prachtige objecten van beroemde ontwerpers als Andries Copier, Siem van der Marel en Floris Meydam, maar ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Modern, klassiek, ingetogen, expressief, gekleurd of helder; voor elk interieur vind je in De Kristalwinkel een passend object.

Rondleidingen door de fabriek

dinsdag t/m vrijdag: 14.00 uur.

Van tevoren reserveren.

Openingstijden De Kristalwinkel

maandag: 13.00 – 17.30 uur
dinsdag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur
zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Lingedijk 8, Leerdam

Meer informatie

Royal Leerdam Crystal

Route