Thee Leutje - stadsmuur in Leerdam

Koffie & theehuis het Theeleutje

Met een prachtig uitzicht over de jachthaven kun je hier genieten van een vers bakje koffie of thee, lunch of een uitgebreide high tea.

High tea aan de Linge

Kom gezellig high tea’en in het torentje of op het buitenterras aan de Linge. Je kunt kiezen uit verschillende huisgemaakte producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stukje huisgemaakte quiche of ouderwetse boterkoek? Heerlijk met een vers geperste jus d’orange of biologische ‘Numi thee’!

Lunch of verse bak koffie

Ook serveert het Thee Leutje lunch met vers afgebakken broodjes en tosti’s belegd met ambachtelijke producten. TIP. Neem bij de koffie vooral een huisgemaakt lekkernij zoals cheesecake, carrotcake of appeltaart. En wanneer je niet kunt kiezen neem je gewoon een schaaltje met de diverse lekkernijen!

Het muizentorentje, een unieke locatie

Naast het prachtige uitzicht op de jachthaven zit je hier op een unieke locatie met een rijke geschiedenis. De muizentorentjes beschermden vroeger de stadsmuur tegen het ijs en water van de Linge. In oorlogstijden werden er zelfs kanonnen in geplaatst ter verdediging van de stad! In de 19e eeuw zijn in de torens drie woningen aangebracht, maar daar durfde eigenlijk niemand in te wonen doordat de vijand over het water kwam. De torentjes stonden lange tijd leeg en werden alleen bewoond door muizen en ratten, vandaar de naam ´muizentorentjes´.

Binnen in het Muizentorentje kun je -met reservering-  genieten van een high tea.
Op het terras kun je zonder reservering terecht.

Openingstijden

vrijdag: 12.00 – 16.30 (tijdelijk op vrijdag gesloten)
zaterdag: 11.00 – 17.00

Contact

adres: Zuidwal 5, Leerdam
telefoon: 06 43 49 02 01
e-mail: middelkoop.theeleutje@gmail.com 

Thee Leutje

Route