50 jaar glasafdeling Rietveld Academie
24 november 2019 - 27 september 2020

50 jaar Glasafdeling Rietveld Academie

Het Nationaal Glasmuseum neemt deel aan de viering van het 50-jarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, dat in mei 2019 van start is gegaan.

De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen heeft voortgebracht.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum levert het Nationaal Glasmuseum een bijdrage aan de talentontwikkeling van studenten aan de Rietveld Academie. Twee alumni van de academie krijgen een residency, die tegelijkertijd een masterclass is voor studenten. De twee geselecteerde alumni zijn Simsa Cho en Nicoleta Auersperg. De masterclass vindt plaats op 23 november 2019 in de Glasblazerij.

Vanaf 24 november zullen in het museum 50 objecten van glaskunstenaars van de Rietveld Academie in de collectie van het Nationaal Glasmuseum uitgelicht worden. De geselecteerde objecten zijn te herkennen aan het logo van 50 jaar Rietveld Academie. Alle objecten met verhalen zijn ook terug te vinden op twee iPads in de Tuinzaal van het museum.

Locatie: Het Nationaal Glasmuseum