Kerstballen blazen in de blazerij
13 november 2019 - 22 december 2019

Blaas je eigen kerstbal

Altijd al een keer willen ervaren hoe het is om glas te blazen? Dat kan! Tijdens de mini-workshop glasblazen wissel je van plaats met de glasblazer en blaas je zelf een glazen kerstbal.

Wat is er mooier dan in de wintermaanden een kerstbal te blazen van glas? Een leuke mini-workshop met een prachtig blijvend resultaat!

Samen met een professionele glasblazer ga je aan de slag met het maken van jouw kerstbal. Kies je kleuren en neem plaats op de glasblazersstoel! Het klompje glas blaas en vorm je tot een prachtige kerstbal. De workshop duurt ongeveer 20 minuten.

Voor jong en oud
Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen aan de activiteit deelnemen. Kinderen t/m 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Het blazen van een glazen kerstbal kost € 30,- per persoon, inclusief entree voor de glasblazerij. De toegangsprijs voor toeschouwers die zelf niet blazen is € 8,00 (bezoekers in het bezit van een Museumkaart betalen niets).

Data

Wegens succes nieuwe data beschikbaar, bekijk alle data en tijden op de website van het Nationaal Glasmuseum.

Tijden

Woensdag van 13.30 tot 16.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
Zondag van 12.00 tot 16.00 uur

Locatie: Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum, Zuidwal, Centrum
Reserveren: De mini-workshops zijn altijd erg populair, dus reserveren is noodzakelijk! Dit kan van dinsdag t/m zondag via +31 (0)345 614 960.

Wanneer de kerstbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan hij worden opgehaald of opgestuurd.

Meer informatie