Rode Kruis Bloesemtocht, Fotograaf George Burggraaff
13 april 2019

Rode Kruis Bloesemtocht

Loop de Rode Kruis Bloesemtocht langs de Linge en door de bloeiende boomgaarden van de Betuwe!

Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht heb je de keuze uit acht wandelroutes, variërend van 8 tot 40 kilometer. Welke afstand je ook kiest, je loopt altijd langs de oevers van de Linge en de boomgaarden van de Betuwe. De route start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. Langs de route zijn er bruggen die speciaal voor de tocht zijn aangelegd door de Koninklijke Landmacht.

West en Oost parcours

Welke afstand je ook kiest, op elk parcours zijn vier routes uitgezet. Het westelijke parcours loopt over landgoed Mariënwaerdt. Op het landgoed staan eeuwenoude gebouwen, boerderijen en dienstwoningen. De kortere routes gaan via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge terug naar Geldermalsen. Loop je 25 of 40 kilometer, dan wandel je naar de dorpen Beesd en Rhenoy. De route van 40 kilometer gaat nog een stukje verder naar Acquoy en Asperen.

Het oostelijke parcours gaat na de oversteek van de Linge door boomgaarden langs de Linge en de schilderachtige dorpen Buren en Erichem. Op de terugweg komen de afstanden weer samen voor de laatste kilometers naar de finish. Op parcours Oost zijn er speciale routes voor Nordic Walkers uitgezet. Nordic Walkers hebben de keuze uit een route van 11, 16, 20 of 30 kilometer.

Rode Kruis Bloesemtocht

De Rode Kruis Bloesemtocht staat bekend om de gezellige sfeer langs de route. Harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten langs de route zorgen voor een muzikale invulling. De organisatie zorgt bij de start en finish voor diverse horecafaciliteiten en uitgebreide sanitaire voorzieningen. Er is een groot restaurant ingericht in de aankomsthal van de veiling. De opbrengst van de tocht gaat naar het Rode Kruis. In 2018 liepen er maar liefst 32.860 wandelaars mee met de tocht.

Koop hier je startbewijs

Foto: George Burggraaff