9 november 2019 - 9 januari 2020

Expositie Narcís Serinyà

Zijn schilderijen zijn een poëtisch kleurenspel waar van alles in te beleven is.

Stichting De Kunstplaats Vijfheerenlanden toont het prachtige werk van de Spaanse kunstenaar Narcís Serinyà Gonzalez.

In November en December zullen topstukken te zien zijn in de galerie van Kunstplaats Vijfheerenlanden. Geboren op 6 April 1944 in Barcelona. Zoon van kledingpatroon tekenaar Siset Serinyà Sayol en moeder Maria Luz Gonzalez Villar. Tijdens het regime van generaal Franco vertrok het gezin naar Venezuela en vestigde zich in hoofdstad Caracas. Op zijn 21ste kreeg Narcis heimwee naar zijn geboortestad en besloot zelfstandig terug te keren naar Barcelona. Hij bouwde hier een nieuw leven op en ging studeren aan de Escuela de Bellas Artes. In 1968 besloot hij samen met studiegenoten de Tarot Groep op te richten. Tarot was een groep die gevormd werd door vier studenten van de kunstacademie waaronder Narcis. Gezamenlijk konden zij van elkaar leren en kennis delen.

In 1973 trouwde Narcis met een Nederlandse vrouw. Uit dit huwelijk werden twee zoons geboren, Marcel en Pablo. Rond 1975 startte Narcis met een selecte groep vrienden een reclamebureau wat resulteerde in een zeer succesvol bedrijf. In 1985 verruilde hij het zakenleven en deed hij afstand van de reclame om zich volledig richten op zijn passie, het schilderen van natuur en poëzie op canvasdoek.

Grote namen uit de Spaanse schilderkunst waaronder Joan Miro, Salvador Dali, Picasso en Antonie Tapies waren grootheden voor Narcis. Stuk voor stuk waren zij unieke personages die hem inspiratie en weerspiegeling gaven op zijn artistieke en poëtische denkwijze. Narcis reisde veel door Japan, voor hem het land van de ongekende poëzie en mystiek. Enkele schilderijen die hij maakte waren geïnspireerd door Aziatische landschappen. Narcis Serinya wist met zijn doorzettingsvermogen in de schilderkunst gedurende 34 jaar lang een zeer breed scala aan exposities te geven in voornamelijk Frankrijk, Spanje en Nederland. Narcis Serinya Gonzalez

Locatie: De Kunstplaats Vijfheerenlanden
Openingstijden: donderdag t/m zaterdag: 11.00 – 16.30 uur