Glas en Keramiekbeurs Leerdam
1 november 2019 - 3 november 2019

Internationale Glas en Keramiekbeurs Leerdam

Een bezoekje aan de Glas- en Keramiekbeurs in Leerdam is een must voor iedere liefhebber van kunst, design en antiek.

Niet alleen is het de perfecte gelegenheid om kunst te bewonderen en te kopen, in veel gevallen krijg je bovendien de unieke kans de kunstenaar zelf te ontmoeten. Geniet van een fantastisch aanbod aan glaskunst. De beurs is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden waar glas gekeken wordt maar waar ook veel contacten worden gelegd.

Gedurende drie dagen kan er elke dag art colleges gevolgd worden. Lezingen gerelateerd aan glaskunst en sinds kort ook aan keramiek.

beursobject rauw kannetje glas en keramiekbeursBeursobject

Er wordt ieder jaar een eigen Beursobject ontworpen door een bekende kunstenaar, die op de beurs zijn of haar werk toont in een speciale verkoop expositie. Dit jaar is het Beursobject “Rauw Kannetje” ontworpen door Bernard Heesen.

Exposities

Afgestudeerden van de Academie Beeldende kunsten uit Berghem (België): Gusta Brughmans, Ton Bruyns, Mieke Huysmans, Monica Roeling, Lia Schoonen en Elke van Werde.

Objecten van studenten van de Designacademie Eindhoven: In opdracht van de Glas- en Keramiekbeurs mochten zij kennis maken met het materiaal glas. Met medewerking van het Nationaal Glasmuseum, Vrienden van modern glas en Glasblazerij Leerdam.

De Hut en zijn arbeiders: Een tentoonstelling van de kunstenaar Herman Heijenbrock (1871-1948) in samenwerking met Tom van Campenhout, Stichting de Kunstplaats Leerdam.

Van idee tot object: Overzicht en achtergrond van 25 Glaskunstbeursobjecten. Hierbij is speciaal aandacht voor het object van dit jaar.

Glas in de Polder

Een expositie van glas en keramiek samengesteld door curator Piet Augustein in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden en de Glas- en Keramiekbeurs.

Locatie: Het Dak, tiendweg 9a
Entree: € 12,- p.p. kinderen t/m 12 jaar gratis
Data & tijd: 1 t/m 3 november, vrijdag 13.00 – 19.00 uur | zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur

 

Cultureel centrum het Dak