Lezing hugo borst in GO Leerdam
14 oktober 2021 - 14 oktober 2021, 14.30 uur

Lezing: Hugo Borst “Ma en mijn moeder”

Hugo Borst staat bekend als een kritische man die altijd zegt wat hij denkt.

Eind 2015 verscheen zijn nieuwste boek, ‘Ma’, over zijn moeder die aan Alzheimer lijdt. Hugo Borst is samen met zijn vrouw, broer en schoonzus mantelzorger voor hun moeder.

In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. De omstandigheden in het verpleeghuis zorgde ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. Op ontroerende en ook tragikomische wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder en haar zoon.

Verpleegzorg is een onderwerp dat Hugo Borst aan het hart gaat, hem zelfs naar politiek Den Haag bracht. Samen met Carin Gaemers schreef hij het manifest Scherp op ouderenzorg, over hoe het beter moet in de zorg. Het manifest werd door meer dan 100.000 mensen ondertekend en wordt unaniem ondersteund door De Tweede Kamer

Locatie: GO Leerdam, Dr. C. Voogdplein 90, 4141 CN Leerdam
Aanvang: 14 oktober, 14.30 uur
Entree: € 10,00
Reserveren: Website