24 april 2019 - 1 mei 2019

Mini-workshop Hotpotten

Maak je eigen glazen hanger in de hotpot!

In de hotpot kun je kleine stukjes glas, die je op elkaar legt, fusen (samensmelten) tot één geheel. Dit komt doordat de hotpot in de magnetron tot een temperatuur van 800 graden Celsius opgewarmd kan worden. Het is een verrassend proces, dat niet helemaal te voorspellen valt. Je ervaart wat er met glas gebeurt, als je dit als losse stukjes op elkaar legt, vervolgens op hoge temperatuur verhit en er als één gloeiend geheel uithaalt in een afgeronde vorm.

Locatie: Nationaal Glasmuseum
Datum & Tijd: woensdag 24 april, van 11 tot 15 uur, vrijdag 26 april, van 11 tot 15 uur, zondag 28 april, van 12 tot 15 uur, woensdag 1 mei, van 11 tot 15 uur
Leeftijd: Geschikt voor alle leeftijden!
Kosten: Tegen een bijbetaling van € 5,00 kun je je eigen glazen hanger maken in de hotpot. Let op: De hanger heeft een uur de tijd nodig om af te koelen en dan kan deze mee naar huis!
Reserveren: Voor deze activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is aan te raden!  Op de dag zelf kun je nog aansluiten, als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Aanmelden kan via e-mail onder vermelding van uw naam en telefoonnummer : reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960

Tijdens de meivakantie van 27 april t/m 5 mei  mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen bij beide locaties van het Nationaal Glasmuseum!