Marjolein Meyers in GO Leerdam
4 december 2021 - 4 december 2021, 20.30 uur

Muziek: Marjolein Meijers “Tijdloos”

“Niet teveel gepraat, gelijk zingen!” Zijn haar eerste woorden als ze met muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers het kleine podium betreedt.

Het blijkt een voorbode van wat er komen gaat: een keur aan Nederlandse liedjes, elkaar in rap tempo opvolgend en gebracht met de nodige Rotterdamse humor. Dat kan ook niet anders want Meijers is geboren en getogen Rotterdamse. Ze is het type uit de school van `niet lullen maar poetsen` en bepaald niet bang om de mentaliteit van de havenstad naar het podium te brengen.

“ Zo!” lijkt haar stopwoordje en haar accent wordt lekker aangedikt waar dat toepasselijk is.

En dat is het nogal eens. De korte verhalen die de artieste tussen de liedjes door vertelt zijn doorspekt met droge humor en zelfspot. De muziek is zeer afwisselend.

Tijdloos geeft een Rotterdamse twist aan o.a. Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan en Zweedse muziek.

Verreweg de meeste liederen van Meijers hand zijn vrolijk. Toch zit er een aantal emotionele nummers tussen, voornamelijk over haar ouders. Ook een korte ode aan `gekke Marie`, een dakloze oude dame die zich ophoudt bij een bankje in Capelle aan den IJssel, roept trieste gevoelens op.

Marjolein Meijers lijkt echter geen vrouw die bij de pakken neer gaat zitten en eindigt ook met een Happy end: solo`s van doedelzakspeler Walter Kuipers ( “mijn echtgenoot, ja want daar ben ik bij uitgekomen”) en accordeonist Onno Kuipers(“ja, de broer kreeg ik er muzikaal gratis bij!”)

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers raakte al op 5 jarige leeftijd in de ban van muziek. Zij studeerde klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium
Speelde Basgitaar in het Russisch staatscircus 1984, div Bandjes, bigband, small bigband, Dixieland op contrabas van 1980 t/m 1987. Was de drijvende kracht van het theaterduo De Berini`s van 1984 tot 1989 in het club circuit en van 1989 en daarna  doorgeschoten naar alle grote zalen van de schouwburgen in Nederland. Na de Berini`s en tegelijk samen met Jan Rot als duo An en Jan van 2001 tot 2016 begon zij de Marjolein Meijers Band met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers.

Let op, bij toegang wordt om een vaccinatiebewijs en/of pcr test gevraagd.

Prijs: € 17,50
Reserveren: klik dan hier.