Tentoonstelling Art Deco Glas, Nationaal Glasmuseum
1 juni 2018 - 2 december 2018

Tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne

Duik in het leven van Lucienne Bloch en haar tijdgenoten tijdens de tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne in het Nationaal Glasmuseum.

β€œWat zal de uitkomst zijn van dit glasavontuur? Wie zal het zeggen!” Kersvers van de kunstacademie in Parijs gaat de jonge, talentvolle, Amerikaanse Lucienne Bloch in 1929 aan de slag als eerste vrouwelijke kunstenaar in de Glasfabriek Leerdam. Bloch en haar tijdgenoten vormen de rode draad in de tentoonstelling Art Deco Glas, belofte voor het moderne.

Art Deco Glas inspireert hedendaagse ontwerpers

Het interbellum: een interessante periode waarin de technologische ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen. Het leven lijkt steeds sneller te gaan en de wereld steeds kleiner te worden. Design en vormgeving worden als middel ingezet om je te uiten en zo ontstaat de kunststroming art deco, die staat voor het moderne leven. Art deco heeft zijn eigen vormtaal, iets waar Karim Adduchi, Studio VANTOT en Christie van der Haak het over eens zijn. Deze kunstenaars ontwierpen, met art deco in het achterhoofd, nieuwe objecten van glas voor deze bijzondere tentoonstelling. Door te werken met hedendaagse ontwerpers zet het Nationaal Glasmuseum de traditie van P.M. Cochius, oud directeur van de Glasfabriek, voort. Onder zijn bewind werd de fabriek in de jaren ’20 en β€˜ 30 een vooruitstrevende plek waar kunstenaars de ruimte kregen om nieuwe vormen en technieken te ontdekken.

Art-Deco,-belofte-voor-het-moderne Art-Deco-Nationaal-Glasmuseum

Een must-see in Leerdam!

De expositie Art Deco, belofte voor het moderne is nog t/m 2 december te zien in het Nationaal Glasmuseum. Vanaf augustus kun je in het museum en de glasblazerij diverse Art Deco workshops volgen! Kijk voor meer informatie op nationaalglasmuseum.nl

Locatie: Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28-30
Datum: t/m 2 december 2018
Openingstijden: di t/m za van 10.00 – 17.00 uur | zo 12.00 – 17.00 uur

Meer informatie

 

Foto header: Erik Rijper | Foto’s artikel: Ben Deiman

Nationaal Glasmuseum - museum

Route