Tentoonstelling - Glas blijft inspireren
5 juni 2021 - 15 augustus 2021

Tentoonstelling: ‘Glas blijft inspireren’

Een jubileumexpositie van de Vereniging Vrienden van Modern Glas.

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden van Modern Glas is een tentoonstelling georganiseerd met een grote verscheidenheid van glasobjecten van zowel kunstenaars-leden als overige leden.

De tentoonstelling toont een doorsnede van wat er te vinden is in de Nederlandse glasverzamelingen en wat gemaakt wordt door de glaskunstenaars die lid zijn van de vereniging. De vele facetten van wat mogelijk is met het materiaal glas zijn te zien: van massief in een vorm gesmolten glas en geblazen glas tot het fragile pâte de verre en flamework. De expositie toont bovendien zowel werk van studenten en jonge kunstenaars als kunstenaars die mid-career zijn of in het verleden en heden hun sporen al hebben verdiend.

Glaskunst promoten
De Vereniging Vrienden van Modern Glas werd in 1986 opgericht door een kleine groep mensen, waaronder A. D. Copier (kunstenaar) en Bernardine De Neeve (toenmalig conservator Museum Boijmans van Beuningen), die de hedendaagse glaskunst wilde promoten. Door de jaren heen is de vereniging flink gegroeid doordat glasliefhebbers en glaskunstenaars zich aansloten. Na aanvankelijk alleen Nederlandse leden werden er ook steeds meer mensen uit België en zelfs van verder weg – Frankrijk, Italië, Duitsland etc. – lid.

 

Locatie: Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28