27 december 2019 - 5 januari 2020

Workshop glasblazen: blaas zelf een sneeuwbal!

Kom je eigen sneeuwbal blazen in de kerstvakantie! Tijdens de mini-workshop glasblazen wissel je van plaats met de glasblazer en blaas je een eigen sneeuwbal.

 

Volgeboekt!

Tijdens de mini-workshop glasblazen ervaar je hoe het is om met vloeibaar heet glas te werken. Onder leiding van een professionele glasblazer ga je aan de slag met het maken van jouw sneeuwbal. Eerst kies je nog wat bijpassende kleuren bij het wit van de sneeuwbal. Vervolgens neem je plaats op de glasblazersstoel en blaas en vorm je het klompje glas tot een prachtige sneeuwbal.

Voor jong en oud

Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen aan de activiteit deelnemen. Kinderen t/m 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Het blazen van een sneeuwbal kost € 30,- per persoon, inclusief entree voor de Glasblazerij. De toegangsprijs voor toeschouwers die zelf niet blazen is € 8,00 (bezoekers in het bezit van een Museumkaart betalen niets).

De workshop duurt 20 minuten, kijk voor beschikbare data en tijden op de website van het Nationaal Glasmuseum.

Locatie: Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum, Zuidwal, Centrum
Tijden: zondagen van 12.00 tot 16.00 uur | andere dagen: van 10.00 tot 16.00 uur
Reserveren: reserveren is noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of via: + 31 (0) 345 614 960.

Let op: 

Wanneer de sneeuwbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan hij worden opgehaald of opgestuurd.