Leerdammertje aan de Linge

Dit arrangement staat volledig in het teken om de prachtige rivier de Linge vanaf de kade te ontdekken. We beginnen de dag met, hoe kan het ook anders, een heerlijk kopje koffie aan de Linge.

Glasblazerij
Je bezoekt vervolgens de glasblazerij. Deze is gevestigd in een oude houtloods aan de Linge. Betreedt de werkplaats van de glasblazers en zie van dichtbij hoe glas wordt geblazen! Daarnaast vertellen de voorlichters je alles over het proces glasblazen; een fascinerend beroep.

Lunch aan de waterkant
Lekker lunchen aan de Linge in een van de restaurants kan natuurlijk niet ontbreken. Je wordt verwend met een 12-uurtje.

Glasmuseum
Een kleine wandeltocht over de Zuidwal en de Lingedijk van Leerdam, waar je onderweg de glazen toren kunt aanschouwen, brengt je in het Glasmuseum. Afwisselende exposities en de schatkamer van de glaskunst zijn hier het hele jaar te zien.

Leerdammerkaasproeverij
Naast glas staat Leerdam natuurlijk bekend om zijn Leerdammer kaas. Je sluit de dag af met een kaasproeverij die zijn weerga niet kent. Het proeflokaal bevindt zich in het centrum van Leerdam.  Vol enthousiasme wordt hier verteld over het ontstaan van dit enorme exportproduct en de ontwikkeling die het heeft doorgemaakt door de jaren heen.

Reserveren

Leerdammertje aan de Linge kan altijd geboekt worden op dinsdag t/m zaterdag.

Duur: 10.30- 17.30uur
Prijs per persoon: € 47,00 (met museumjaarkaart € 33,00)
Aantal personen: minimaal 2, maximaal 24
Reserveren via: info@leerdamglasstad.nl of +31(0)345 228533

Foto Ben Deiman