Uitblazen aan de Linge

Bloesem in Leerdam

Met de fruitbomen in bloei, kunnen we de aankomende weken weer volop van de bloesem genieten. Wij hebben een paar leuke (coronaproof) activiteiten rondom Leerdam voor je op een rijtje gezet.

Blijf thuis bij verkoudheid- of overige klachten en volg daarbij de adviezen van het RIVM op. Wees verstandig en houd afstand, vermijd drukke locaties en geef elkaar de ruimte. Zorg voor jezelf en voor elkaar en respecteer de natuur.

Leuke activiteiten

De mooiste wandelingen

De lente is een perfect seizoen om de omgeving van Leerdam te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige natuur.

Vrolijke Lentevaasjes

In de webshop van het Glasmuseum zijn deze vrolijke lentevaasjes te koop. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en worden met de hand gemaakt. De perfecte accessoire om deze lente in huis te hebben.

Lentevaasje kopen

Voorjaarstocht vanaf de Linge

Dagtocht met de kano
Stap aan boord van je kano en geniet op een unieke en actieve manier van het voorjaar. Bij vertrek uit Leerdam vaar je, op de langste puur Nederlandse rivier, richting de oude vestingstad Asperen. Hier kan je net buiten de oude stadsmuren in het gras genieten van je vooraf bestelde lunchbox to go van Lunchcafé de Houtloods. Na het eten vaar je tussen de (bloesem)boomgaarden door richting Acquoy. Acquoy is een pittoresk Lingedorpje, hier staat de ‘Scheve toren van Acquoy’. Opvallend is dat op het kleine nabijgelegen kerkhofje het graf van een mevrouw Pisa te vinden is… hebben we hier te maken met de ‘Betuwse toren van Pisa’? Na je bezoek aan Acquoy is het tijd om weer in te kano te stappen en weer terug te varen naar Leerdam.

Houd bij deze tocht rekening met ongeveer 3 uur heen en 3 uur terug varen.

Kano huren

Herberg en Restaurant de Lingehoeve

Verscholen achter de Lingedijk ligt Herberg en Restaurant de Lingehoeve. De ideale stop tijdens je wandeling of fietstocht. Van woensdag tot en met zondag (10.00 tot 17.00 uur ) kan je hier heerlijke koffie, thee, huisgemaakte taart en diverse lunchgerechten bereid met lokale producten to-go bestellen. Geniet van je koffie of lunch met een prachtig uitzicht over de bloeiende appelboomgaard.

Koffie bij de appelboomgaard

Tips voor onderweg

Tijdens je wandeling, fiets- of vaartocht toe aan een tussenstop?

Hofje van Mevrouw van Aerden

Een verborgen pareltje in Leerdam, het Hofje van Mevrouw van Aerden. Hier vind je een volledig biologische nutstuin en oude hoogstambomen met bijzondere appel- en perenrassen. Bij mooi weer kan je van maandag t/m zaterdag (13.00 – 17.00 uur) van de tuin genieten.

Hofje van Mevrouw van Aerden

Druktemonitor Utrecht