Blog

Houd onze blog in de gaten voor de leukste tips in en rondom Leerdam!

100 jaar Meydam

Floris Meydam (1919-2011) zou dit jaar 100 zijn geworden.  De geboren en getogen Leerdammer is onlosmakelijk verbonden met de Glasfabriek Leerdam.

Loop de Meydam Glasroute langs de Linge, bezoek de tentoonstelling “Meydam in Kleur” in het Nationaal Glasmuseum en bezoek de Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal voor de collectie Meydam Revisited.

100 jaar Meydam

Leerdam schittert in nieuwe Sinterklaasfilm!

Een échte bioscoopfilm, met de échte Sinterklaas, gefilmd in Leerdam! Vanaf 9 oktober schittert Leerdam op het witte doek in de nieuwe Sinterklaasfilm ‘De brief voor Sinterklaas’.

Lees meer

Unieke Musea in Leerdam

Wist je dat er in Leerdam unieke musea te vinden zijn?

Zo vind je hier een glazen schatkamer, een vrouwenhofje met Hollandse meesters, het enige bridge museum ter wereld, een grote collectie zeer oude bijbels en unieke jukeboxen!

Unieke musea in Leerdam

Oranjevaasje ‘75 jaar Vrijheid’

Ter ere van 75 jaar vrijheid brengt Royal Leerdam Crystal in 2019 en 2020 een serie van twee Oranjevaasjes uit. De ontwerpen zijn gemaakt door H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Het Oranjevaasje dat in augustus 2019 wordt uitgegeven is ter gelegenheid van de 75-jarige bevrijding van Zuid-Nederland.

Lees verder

Meer lezen?

Kan je niet genoeg krijgen van onze blog? Bekijk hier artikelen die eerder zijn verschenen op de website!