Fietsroutes

Leerdam is de ideale startplek voor een heerlijke fietstocht! Het ligt aan de Linge, in de Hollandse Waterlinie en dichtbij de Betuwe en Vestigingsdriehoek. En welke kant je ook op fietst, de natuur rondom Leerdam is overal even mooi.

Jan Blankenroute - 75 KM

Deze route leidt je door het gebied waar de waterwerken van ingenieur Jan Blanken (1755 – 1838) het landschap bepalen. Over de eeuwenoude Diefdijk en langs uniek gelegen forten. Door historische vestingsteden en polders met prachtige vergezichten.

Download de route

De molenroute - 48 KM

Molens, hét symbool voor Nederland. Tijdens deze route kom je langs verschillende molens in de Albasserwaard Vijfheerenlanden!

Download de route

Lingeroute - 70 KM

De Lingeroute moet je een keer gedaan hebben! Je start in Leerdam en fietst over de dijken richting Geldermalsen en Gorinchem. Al kronkelend stroomt de langste rivier van Nederland door het landschap. Met gezellige dorpjes en boomgaarden aan weerszijden van de Linge die uitnodigen om onderweg af te stappen. Breng een bezoek aan de fabriek van Royal Leerdam Crystal of blaas uit op een heerlijk terrasje langs de route. Is 70 km te veel? Dan kun je de route ook halveren en de andere helft bewaren tot later!

Download de route

Vijfheerenlanden route - 45 km

De Vijfheerenlanden is een oude streek tussen Vianen, Leerdam en Zederik. Je fietst door een natuurrijk landschap met vele bezienswaardigheden. Start je route aan de Linge bij restaurant De Beren Leerdam.

Meer informatie