Uitblazen aan de Linge

Populaire fietsroutes

Leerdam is de ideale startplek voor een heerlijke fietstocht! Het ligt aan de Linge, in de Hollandse Waterlinie en dichtbij de Betuwe en Vestigingsdriehoek. Welke kant je ook op fietst, de natuur rondom Leerdam is overal even mooi.

Jan Blankenroute - 75 KM

Deze route leidt je door het gebied waar de waterwerken van ingenieur Jan Blanken (1755 – 1838) het landschap bepalen. Over de eeuwenoude Diefdijk en langs uniek gelegen forten. Door historische vestingsteden en polders met prachtige vergezichten.

Download de route

Vijfheerenlanden route - 45 km

De Vijfheerenlanden is een oude streek tussen Vianen, Leerdam en Zederik. Je fietst door een natuurrijk landschap met vele bezienswaardigheden. Start je route aan de Linge bij restaurant De Beren Leerdam.

Meer informatie

Fietsarrangement de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Midden in het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is het grootste verdedigingswerk van Nederland ligt verscholen in het landschap.

Stap op de fiets en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een 4-daags of 7-daags fietsarrangement.

Meer informatie

LF7 Oeverlandroute

Genieten van het vlakke Nederland doe je het beste door langs het water te fietsen. Weidse uitzichten vanaf de dijk en langs kronkelende rivierlopen. Onderweg fiets je ook langs vele verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De LF7 Oeverlandroute is een doorgaande fietsroute van 385 kilometer tussen Alkmaar en Maastricht, een prachtige route voor een meerdaagse fietstocht.

 

Meer informatie