Fietsroutes

Leerdam is de ideale startplek voor een heerlijke fietstocht! Het ligt aan de Linge, in de Hollandse Waterlinie en dichtbij de Betuwe en Vestigingsdriehoek. En welke kant je ook op fietst, de natuur rondom Leerdam is overal even mooi.

Lingeroute - 70 KM

De Lingeroute moet je een keer gedaan hebben! Je start in Leerdam en fietst over de dijken richting Geldermalsen en Gorinchem. Al kronkelend stroomt de langste rivier van Nederland door het landschap. Met gezellige dorpjes en boomgaarden aan weerszijden van de Linge die uitnodigen om onderweg af te stappen. Breng een bezoek aan de fabriek van Royal Leerdam Crystal of blaas uit op een heerlijk terrasje langs de route. Is 70 km te veel? Dan kun je de route ook halveren en de andere helft bewaren tot later!

Bekijk de route

Tussen Lek en Linge route - 53km

Dit rondje brengt je langs de mooiste plekken tussen de Lek en Linge. Een prachtig gebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ontdek de verrassende, historische steden met ieder hun eigen karakter en geniet van de rust en natuur in de Zouweboezem. Onderweg kom je langs oude boerderijen en unieke locaties voor een tussenstop.

Download de route

De molenroute - 48 KM

Molens, hét symbool voor Nederland. Tijdens deze route kom je langs verschillende molens in de Albasserwaard Vijfheerenlanden!

Download de route

Jan Blankenroute - 75 KM

Deze route leidt je door het gebied waar de waterwerken van ingenieur Jan Blanken (1755 – 1838) het landschap bepalen. Over de eeuwenoude Diefdijk en langs uniek gelegen forten. Door historische vestingsteden en polders met prachtige vergezichten.

Download de route

Vijfheerenlanden route - 45 km

De Vijfheerenlanden is een oude streek tussen Vianen, Leerdam en Zederik. Je fietst door een natuurrijk landschap met vele bezienswaardigheden. Start je route aan de Linge bij restaurant De Beren Leerdam.

Meer informatie

Fietsarrangement de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Midden in het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is het grootste verdedigingswerk van Nederland ligt verscholen in het landschap.

Stap op de fiets en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een 4-daags fietsarrangement.

Meer informatie