Herfstvakantie in Leerdam

Je hoeft je in de herfstvakantie niet te vervelen, want er is genoeg te doen en te zien in Leerdam en omgeving.

Ga op ontdekkingstocht in de onderwaterwereld, maak kennis met het boerenleven, duik in de toekomst van planeet aarde of ga op zoek naar glasschatten!

Glasblazerij

Voel de hitte van de ovens terwijl je ziet hoe glasblazers van heet, vloeibaar glas de meest prachtige dingen maken. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je het ambacht glasblazen van dichtbij beleven.

De Glasblazerij

Back to the jungle

Ontdek de sprookjesjungle van Eibert Draisma. Er zijn geluidsbeesten, lichtbeesten, planten en andere objecten die in deze jungle vertoeven.

Back to the jungle! is een ode aan een wereld zonder stekkers; een wereld die toch lijkt op de echte natuur. Hiervoor wekt Eibert Draisma junglebewoners tot leven en gaat daarvoor een samenwerking aan met de glasblazers in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Meer informatie

Geofort

Verken het spannende oude forteiland! Ga binnen én buiten het experiment aan: ontdek de donkere ondergrondse tunnels, vind de weg in het doolhof en daal met een lift 6.000 kilometer diep in de aarde.

 

Geofort

Schitterende glassschatten

Help museumdirecteur Cochius om schitterende schatten van glas te vinden! Ga met een schatkaart op zoek naar glasschatten die zijn verstopt in de winkels van Leerdam. Heb je de glasschatten gevonden dan heb je een schitterend glasstaafje verdiend die op te halen is in de Glasblazerij!

Op zoek naar Glasschatten!

Aqua Zoo

Ontdek de unieke onderwaterwereld en wie weet kom je wel oog in oog te staan met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen. Maar ook andere dieren zoals gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.

Aqua Zoo

Bezoekboerderij Het Achterhuis

Midden in het Groene Hart ligt boerderij ‘Het Achterhuis’, een melkveebedrijf waar je naast koeien ook pony’s, schapen, geiten, hangbuikzwijnen en nog veel meer dieren kunt vinden. En het leuke is, boerderij Het Achterhuis is ook te bezoeken, voor jong en oud. Door middel van speurtochten en spellen leer je van alles over de dieren en het leven op de boerderij.

Bezoekboerderij Het Achterhuis