Beleef de kou bij Geofort.
Joris kerstboom in Leerdam
Kerst in de Auberge
Uitblazen aan de Linge

Winter aan de linge

Schilder je eigen kerstbal, maak een leuke kerstsleutelhanger of bak kerstkoekjes in de bakkerij. Stap op de werkvloer van de eeuwenoude Kristalfabriek en kijk hoe glas geblazen wordt in de glasblazerij.

Ontdek winters Leerdam tijdens de Kerstvakantie!

Kinderarrangement: Koekjes bakken in de bakkerij!

Je start in de ochtend met het bakken van koekjes bij Koffie in de Bakkerij. Nadat de koekjes gebakken zijn ga je ze feestelijk versieren. Tussendoor ga je lekker lunchen met een 12-uurtje bij restaurant De Beren aan de Linge. De middag sluit je af met een demonstratie glasblazen in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Tijd: 10.00 – 14.45 uur
Data
: 21, 27, 28 december en 2, 3, 4, 5 januari
Prijs: € 37,50 volwassenen, € 32,50 kinderen (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,- en kind – € 6,50)

Reserveren

Arrangement: Creatief in de Kerstvakantie

Wat is er nu leuker dan je eigen gemaakte kerstballen in de kerstboom of een zelfgemaakt kerstkaartje sturen naar familie of vrienden?

Je start de ochtend creatief bij De Kunstplaats Leerdam. Beschilder je eigen kerstbal of maak een toffe kerstkaart. Tussendoor gaan jullie gezellig lunchen bij restaurant De Beren langs de Linge. De dag sluit met een glasdemonstratie in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Tijd: 10.00 – 14.45 uur
Data
: 23 december t/m 6 januari (met uitzondering van maandag, 1e Kerstdag, nieuwjaarsdag)
Prijs: € 37,50 volwassenen, € 32,50 kinderen (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,- en kind – € 6,50)

Reserveren

Pixel je eigen kerstsleutelhanger

Maak een leuke kerstsleutelhanger met een pinguïn, kerstman, rendier of sneeuwpop in het Pixelatelier. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven tijdens de feestdagen. De workshop duurt ongeveer een half uur. Na de workshop eet je een 12-uurtje bij De Beren langs de Linge. De dag sluit met een glasdemonstratie in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Locatie: Pixelatelier, fonteinstraat 6
Datum: donderdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur (vrijdag van 10:00 – 21:00)
Prijs:  € 23,50 volwassenen, € 17,- kinderen (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,- en kind – € 6,50), de pixelworkshop is ook apart te reserveren.

Reserveren

Dickens weekend

Kom winters genieten in het gezellige centrum van Leerdam. Met kerstliedjes gezongen door The Christmas Carol Singers, verschillende Dickens figuren en een ganzen fanfare kom je helemaal in de kerstsfeer!

22 & 23 december

Meer informatie

Arrangement: Kerstrondleidingen bij Royal Leerdam Crystal!

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Leerdamse Kristalfabriek anno 1878.

De dag begint met een bezoek aan de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Hier zie je van dichtbij hoe glas wordt geblazen. Daarnaast ga je lunchen langs de Linge met een heerlijk 12-uurtje bij restaurant De Beren. Tot slot eindigt de dag bij Royal Leerdam Crystal. Hier neem je deel aan een exclusieve rondleiding. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je over het fabrieksterrein naar de eeuwenoude Kristalfabriek.

Tijd: 11.15 – 15.00 uur
Datum:
donderdag 27 en vrijdag 28 december én donderdag 3 en  vrijdag 4 januari
Prijs: € 32,50, alleen voor deelnemers vanaf 12 jaar (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – 8,-)

 

Reserveren

Buffetcruise in kerstsfeer

Geniet van het prachtige winterse landschap rondom Leerdam vanaf de Linge!

Kom helemaal in de kerstsfeer bij de Rederij Leerdam. In de heerlijk verwarmde en uitbundig versierde salon staat een speciaal warm/koud kerstbuffet met een aantal verrassende gerechten voor je klaar.

Je kunt mee op 16, 18 en 21 december.

Meer informatie

Beleef de kou in Geofort

Van vliegen op een magisch tapijt over ijzige bergen tot het zélf 3D printen van een ijsberg. Weet je wat “dry ice” is? Kom het te weten en doe spannende proefjes in het GeoLab. Ontmoet ijsreuzen; ijskoude planeten. Of bouw eens een ijsstad van Minecraft en warm je buiten even op bij vuur met marshmallows.

Meer informatie

Kerst- Koffieconcert met Petra Berger en Alwin Kluft

Steekkoor Song of Joy geeft op 9 december een kerstconcert samen met Petra Berger en Alwin Kluft.
Het belooft een muzikale, feestelijke middag te worden in een sfeervolle en feestelijk aangeklede ambiance waarbij diverse muziekstijlen aan bod komen.

Meer informatie

Winterwandeling door de polder

Maak na de kerstdagen een frisse winterwandeling door de natuur.

Op vrijdag 28 december 2018 organiseert Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden een winterwandeling door het fraaie landschap van de Vijfheerenlanden. De wandeling kan worden gestart tussen 10:00 en 12:00 uur. Bij terugkomst is er voor de deelnemers erwtensoep en een broodje.

Meer informatie