Beleef de kou bij Geofort.
Joris kerstboom in Leerdam

Winter aan de linge

Schilder je eigen kerstbal, maak een leuke wintersleutelhanger of bak koekjes in de bakkerij. Stap op de werkvloer van de eeuwenoude Kristalfabriek en kijk hoe glas geblazen wordt in de glasblazerij.

Ontdek winters Leerdam tijdens de Kerstvakantie!

Kinderarrangement: Koekjes bakken in de bakkerij!

Je start in de ochtend met het bakken van koekjes bij Koffie in de Bakkerij. Nadat de koekjes gebakken zijn ga je ze feestelijk versieren. Tussendoor ga je lekker lunchen met een 12-uurtje bij restaurant De Beren aan de Linge. De middag sluit je af met een demonstratie glasblazen in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Tijd: 10.00 – 14.45 uur
Data
: 21, 27, 28 december en 2, 3, 4, 5 januari
Prijs: € 37,50 volwassenen, € 25,- kinderen t/m 12 jr (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,- ). De workshop “koekjes bakken” kan ook los geboekt worden voor € 16,50 p.p.

Reserveren

Arrangement: Creatief in de Kerstvakantie

Wat is er nu leuker dan je eigen gemaakte kerstballen in de kerstboom of een zelfgemaakt kaartje sturen naar familie of vrienden?

Je start de ochtend creatief bij De Kunstplaats Leerdam. Beschilder je eigen kerstbal of maak een toffe nieuwjaarskaart. Tussendoor gaan jullie gezellig lunchen bij restaurant De Beren langs de Linge. De dag sluit met een glasdemonstratie in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Tijd: 10.00 – 14.45 uur
Data
: 23 december t/m 6 januari (met uitzondering van maandag, 1e Kerstdag, nieuwjaarsdag)
Prijs: € 37,50 volwassenen, € 25,- kinderen t/m 12 jr (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,-). De workshop kerstballen of kerstkaarten maken kan ook los geboekt worden voor € 16,00 p.p.

Reserveren

Pixel je eigen sleutelhanger

Maak een leuke sleutelhanger met een pinguïn of sneeuwpop in het Pixelatelier. De workshop duurt ongeveer een half uur. Na de workshop eet je een 12-uurtje bij De Beren langs de Linge. De dag sluit met een glasdemonstratie in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Locatie: Pixelatelier, fonteinstraat 6
Datum: donderdag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur (vrijdag van 10:00 – 21:00)
Prijs:  € 23,50 volwassenen, € 12,- kinderen t/m 12 jr (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – € 8,- ), de pixelworkshop is ook apart te reserveren.

Reserveren

Arrangement: Kerstrondleidingen bij Royal Leerdam Crystal!

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Leerdamse Kristalfabriek anno 1878.

De dag begint met een bezoek aan de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Hier zie je van dichtbij hoe glas wordt geblazen. Daarnaast ga je lunchen langs de Linge met een heerlijk 12-uurtje bij restaurant De Beren. Tot slot eindigt de dag bij Royal Leerdam Crystal. Hier neem je deel aan een exclusieve rondleiding. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je over het fabrieksterrein naar de eeuwenoude Kristalfabriek.

Tijd: 11.15 – 15.00 uur.
Datum:
donderdag 27 en vrijdag 28 december én donderdag 3 en  vrijdag 4 januari
Prijs: € 32,50, alleen voor deelnemers vanaf 12 jaar (met Museumjaarkaart korting op het arrangement, volw. – 8,-). De rondleiding is ook apart te boeken via Royal Leerdam Crystal

 

Reserveren

Kerst in de glasblazerij en museum!

In het museum en de glasblazerij is er van alles te beleven tijdens de kersttijd:

Tijdens de kerstvakantie mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen bij beide locaties van het Nationaal Glasmuseum!

In de glasblazerij:

In het museum:

Bekijk de agenda

Beleef de kou in Geofort

Van vliegen op een magisch tapijt over ijzige bergen tot het zélf 3D printen van een ijsberg. Weet je wat “dry ice” is? Kom het te weten en doe spannende proefjes in het GeoLab. Ontmoet ijsreuzen; ijskoude planeten. Of bouw eens een ijsstad van Minecraft en warm je buiten even op bij vuur met marshmallows.

Meer informatie

Een kleurrijke kerst in Aqua Zoo Leerdam

Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van Aqua Zoo Leerdam tijdens de kerstvakantie. Open op 2e kerstdag en ruime extra openingstijden heb je alle mogelijkheid om een bezoek te brengen aan dit leuke uitje voor jong en oud!

Meer informatie