Uitblazen aan de Linge

Ontdek de Hollandse ambachten

Ontdek de échte Hollandse ambachten die nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. In Leerdam bewonder je de glasblazers in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Betreed de werkplaats van de glasblazer

Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. In de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je van dichtbij zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst- en designobjecten maken. Neem plaats op de tribune en kijk hoe de glasblazer werken. Met de uitleg van ervaren voorlichters kom je alles over dit prachtige ambacht te weten!

De Glasblazerij

Fietsen langs de ambachten

De Tussen Lek en Linge fietsroute brengt je langs de mooiste plekken tussen de rivieren Lek en Linge. Ontdek de verrassende, historische steden met ieder hun eigen karakter en geniet van de rust en natuur in de Zouweboezem. Onderweg kom je langs molens, oude boerderijen en unieke locaties voor een tussenstop.

Fietsroute Tussen Lek en Linge

Hollandse ambachten rondom Leerdam

Ontdek de Hollandse ambachten in regio Utrecht

In regio Utrecht vind je de échte Hollandse ambachten die nog op traditionele wijze worden uitgevoerd. Neem een kijkje bij het kaaspakhuis en ontdek hoe kaas wordt gemaakt en gerijpt. Dompel je onder in het vissersdorp Spakenburg waar de prachtige oude botters nog in de historische haven liggen. Bewonder de glasblazers in de Glasblazerij en ontdek hoe meel wordt gemalen in één van de vele molens in de regio

Meer informatie

Ga mee in de verhalen van de ambachten

Foto fort Everdingen: Jessica de Korte