Pontjes

Ontdek de omgeving rondom Leerdam.
Fietsend of wandelend, het water hoeft geen obstakel te zijn. De pontjes zetten je over, zodat je je tocht aan de andere kant kan voortzetten.

Pontje Heukelum

Vaar met het voetveer de Galgenwaard tussen de loswal in Heukelum en het dagrecreatieterrein De Galgenwaard in Oosterwijk. Het maximaal aantal passagiers per overtocht is 12 personen.

Bekijk de dienstregeling

Enspijkse veer

Het Enspijkse Veer vaart tussen het dorp Enspijk en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Tip: Op vertoon van je veerpont kaartje krijg je een gratis kopje koffie bij een maaltijd in de Stapelbakker.

Van 1 juni t/m 4 oktober vaart het Enspijkse Veer iedere dag van 09.30 uur tot 17.30 uur. Het veer vaart echter niet op dagen waarop 70% of meer regen is voorspeld.

Bekijk de dienstregeling

Pontje Spijk-Arkel

Vaar over de Linge tussen Arkel-Spijk. Het pontje vaart van 1 april t/m 30 september van 10.00 – 18.00 uur.

Moet je even wachten op het pontje? Geen probleem, geniet van een verkoelend drankje op het terras van Carolinge!

Bekijk de dienstregeling

Riveer

Rivieren zijn vaak grenzen tussen landen, provincies en gemeentes. Riveer vaart in 3 provincies en 7 verschillende gemeenten. Zo vaar je tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam, Hardinxveld Giessendam, Woudrichem, Loevestein, Fort Vuren, Brakel en Herwijnen.

Let op: van 1 juli tot 1 september varen ze volgens de midzomerdienstregeling.

Ook deze zomer vaart Riveer weer tussen Gorinchem – Slot Loevestein – Brakel – Zaltbommel. Bekijk de dienstregeling hier.

Bekijk de dienstregeling

Riveer watertaxi

Wil je de rivieren oversteken buiten de normale dienstregeling om? Dan kan de Watertaxi de oplossing zijn! Voor een vast tarief bestel je de watertaxi op trajecten tussen Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Vuren, Loevestein, Brakel, Herwijnen, Hardinxveld en Werkendam.

Meer informatie

Liniepont

Dit pontje maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is de verbinding tussen Werk aan het Spoel, Fort Everdingen en Werk aan de Groeneweg.

I.v.m. het Coronavirus varen de pontjes van Uit®waarde dit seizoen helaas niet!

Meer informatie

Voetveer Ameide - Lopik

Ameide en Lopik zijn in de zomer met elkaar verbonden door het voetveer over de Lek. Het veer vaart van vanaf 2 april t/m september van 10.00 tot 18.00 uur.

Het is mogelijk om zowel contant als met pin te betalen.

Meer informatie

Vrevia voet- en fietsveer

Het voet- en fietsveer tussen Vianen en Nieuwegein vervoert het hele jaar door fietsers en wandelaars over de Lek. In de zomerperiode (van 12 juni t/m 30 augustus) vaart de veerpont op vrijdag, zaterdag en zondag ’s avonds langer door.

Bekijk de vaartijden