Geniet veilig van routes rondom Leerdam.

Trek je je wandelschoenen aan om een ommetje te wandelen, of stap je op de fiets om een van onze mooie fietsroutes te fietsen?

Blijf thuis bij verkoudheid- of overige klachten en volg daarbij de adviezen van het RIVM op. Wees verstandig en houd afstand, vermijd drukke locaties en geef elkaar de ruimte. Zorg voor jezelf en voor elkaar.

Fietsroutes

Verken de omgeving van Leerdam op de fiets! Fiets over de slingerende dijken, langs de rivier de Linge en te midden van de fruitbomen richting de vele prachtige dorpen en steden.

Bekijk alle fietsroutes

Wandelroutes

Verken de omgeving van Leerdam te voet! Wandel door de prachtige natuur naar de omliggende dorpen en steden.

Bekijk hier de wandelroutes

Vaarroutes

De prachtige natuur rondom de Linge kun je het beste bekijken vanaf het water. Start je vaartocht in Leerdam en vaar richting vestingstad Gorinchem of door de boomgaarden van de Betuwe richting Geldermalsen of Oranjestad Buren.

Bekijk de vaarroutes

Pontjes

Ontdek de omgeving rondom Leerdam. Fietsend of wandelend, het water hoeft geen obstakel te zijn. De pontjes zetten je over, zodat je je tocht aan de andere kant kan voortzetten.

Meer informatie

Fietsen en wandelen in de regio Utrecht

Utrecht is misschien dan wel de kleinste provincie van Nederland, maar door de hele provincie heen zijn de grootste verhalen te vinden. Met meer dan 300 kastelen en buitenplaatsen, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en overblijfselen van Romeinse limes. Met een uitgebreid netwerk aan fiets-, wandel- en vaarroutes wisselen de diverse landschappen, steden en dorpen elkaar af.

Ontdek de mooiste routes in regio Utrecht