Unieke musea in Leerdam

Wist je dat er in Leerdam unieke musea te vinden zijn?

Zo vind je hier een glazen schatkamer, een vrouwenhofje met Hollandse meesters, het enige bridge museum ter wereld, een grote collectie zeer oude bijbels en unieke jukeboxen!

Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas en de gehele collectie is permanent te zien. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas.

Foto: Ben Deiman

Meer informatie

Museum Hofje van Mevrouw van Aerden

Het Hofje van Mevrouw Van Aerden is een vrouwenhofje. Maar wist je dat het Hofje een kunstcollectie bevat? De collectie 17e eeuwse schilderijen was een liefhebberij van de echtgenoot van mevrouw van Aerden en is nu te zien in de regentenkamer.

 

Meer informatie

Jukebox Gallery

Het is geen museum, maar in de showroom van de Jukebox Gallery is een van de grootste collecties ter wereld aan originele jukeboxen te zien! Naast de unieke collectie jukeboxen tref je ook andere bijzondere items aan zoals flipperkasten, vintage speakers en zelfs Belgische dansorgels.

Meer informatie

Bijbelmuseum Leerdam

Op een prachtige plek aan de Lingedijk vind je een overzicht van 450 jaar Bijbels (1500 – 1950). Bijbels met kleurrijke illustraties, miniscule details en glimmend bladgoud. Het Bijbelmuseum in Leerdam heeft een unieke collectie aan (zeer) oude Bijbels.

Foto: Robert Aarts

Meer informatie

Museum van het Kaartspel & Bridgemuseum

Wist je dat het enige bridgemuseum ter wereld zich in Leerdam bevind? Je komt er alles te weten over bridge, van oorsprong tot modern spel, van niet-bridger tot thuisbridger en van clubbridger tot wereldkampioen. In het Museum van het Kaartspel vind je tal van bijzondere, speciale, vreemde en onverwachte voorwerpen die te maken hebben met het kaartspel.

Meer informatie