Vaarroutes

De prachtige natuur rondom de Linge kun je het beste bekijken vanaf het water. Start je vaartocht in Leerdam en vaar richting vestingstad Gorinchem of door de boomgaarden van de Betuwe richting Geldermalsen of Oranjestad Buren.

Van Glasstad naar Vestingstad

Start je vaartocht in Leerdam. Vaar via de charmante steden Heukelum en Arkel, naar mooi Gorinchem. Een vaartocht van ongeveer 1,5 uur. In de haven van Gorinchem zijn er passantenplaatsen waarvan je zo het centrum in loopt. Wandel over de eeuwenoude vestingsmuren rondom de stad of geniet van een lekker terrasje vlak bij de haven.

Bekijk de route

Van Leerdam naar Geldermalsen

Ontspannen varen, dwars door de Betuwe. Een mooie dagtocht vanuit Leerdam naar Geldermalsen en terug. Onderweg zijn er diverse punten waar je af kunt stappen en genieten van een lekker hapje of drankje. Bekijk de beroemde appeldijk vanaf het water en vaar door Landgoed Heerlijkheid Mariƫnwaerdt. Aangekomen in de haven van Geldermalsen loop je zo het centrum in.

Kleinere boten (max. 8 meter) kunnen nog doorvaren naar Oranjestad Buren.

Bekijk de route

Jachthaven de Oude Horn

De prachtig gelegen jachthaven De Oude Horn, ligt op loopafstand van het centrum van Leerdam. Winkels en supermarkten liggen letterlijk om de hoek.

De jachthaven zorgt ervoor dat er altijd wel een ligplaats beschikbaar is voor passanten. Het havenkantoor is van april t/m oktober geopend van 8.00 uur tot 11.00 uur en van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie