Allround Marketeer (en nog veel meer)

Voor 24 uur per week, startdatum: 1 januari 2020

Leerdamglasstad.nl is het citymarketingbureau van Leerdam. Ons doel is om de stad Leerdam te promoten en in de markt te verankeren als de glasstad aan de rivier de Linge.  Dit doen we voornamelijk online via onze website Leerdamglasstad.nl en vanuit het Tourist Information Point aan de Kerkstraat 55 in Leerdam.

Over de functie

Je leest wel eens van die vacatureteksten waar ze een ‘spin in het web’ zoeken, of een ‘duizendpoot’, een ‘echte aanpakker’, iemand die graag ‘zijn handen uit de mouwen steekt’, herken je ze? Ben jij zo iemand? Dan willen we jou! Want in deze functie hou je je niet alleen bezig met marketing en communicatie, maar doe je nog veel meer. Namelijk het beheren van de winkel, het ontwikkelen van nieuwe producten, warme en koude acquisitie en diverse administratieve werkzaamheden. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar met twee collega’s en een aantal vrijwilligers.

Wat ga je zoal doen?

Je focus ligt op het gebied van marketing en communicatie. Samen met de manager ben jij verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie-uitingen. Binnen de functie is er veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Je houdt de website up-to-date, schrijft interessante blogs, bedenkt knallende online campagnes, ontwikkelt pakkende social berichten en je helpt bij de organisatie van beurzen en events.

Naast marketing ben je ook medeverantwoordelijk voor de verkoop van arrangementen en partnerships. Ook ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Tourist Information Point. Je bent het aanspreekpunt voor onze bezoekers en vertelt ze meer over alle toffe dingen die Leerdam te bieden heeft.

Hoe ziet je dag eruit?

Dat is elke dag weer een verrassing! Maar om je een voorbeeld te geven:

9.30 uur
Je start de dag met het opstarten van de winkel. Is alles nog op voorraad? Ziet de winkel er netjes uit? Vervolgens zet je voor jezelf een heerlijke bak verse bonenkoffie en ga je kort in overleg met je collega(‘s). Daarna start je de computer op: er zijn weer een hoop leuke agenda items voor de website binnengekomen. Ook zijn er een aantal toeristische vragen over tips voor een dagje uit. Je beantwoordt de vragen en gaat alvast aan de slag met het updaten van de agenda op de website. Ondertussen komen ook de eerste bezoekers van de winkel binnen. Je helpt ze bij het uitzoeken van een leuke fietsroute door de omgeving en verkoopt een setje ansichtkaarten.

12.00 uur
De ochtend is omgevlogen. Na de lunch ga je verder met het inplannen van een aantal social media berichten en bespreek je met de vormgevers hoe de nieuwe routefolder eruit moet komen te zien. Tussendoor gaat de telefoon: de eigenaar van een nieuw restaurant in Leerdam zou graag zijn zaak op de stadsplattegrond vermelden. Geen probleem! Je plant een afspraak met haar om wat meer over Leerdamglasstad.nl te vertellen en de opties te laten zien.

15.00 uur
s’ Middags ga je aan de slag met het zoeken naar mooie foto’s voor bij een artikel over de leukste uitjes in de regio. Eigenlijk zit het perfecte beeld er niet bij. Je overlegt met je collega’s en belt de fotograaf voor het maken van wat nieuwe beelden.

17.00 uur
Nog voor je het door hebt is het alweer tijd om de winkel te sluiten. Je collega belt met de vraag of jij misschien morgenochtend naar een regio-overleg kunt gaan. Geen probleem, je vindt het stiekem eigenlijk erg leuk om je vakgenoten weer eens te spreken en inspiratie op te doen. Het laatste halfuurtje ruim je nog even wat rommel op en je zorgt dat alles er weer goed uitziet voor de volgende dag!

Wie zoeken wij

 • Je bent in het bezit van een hbo of wo diploma in de richting marketing, communicatie, commerciële economie of een soortgelijke opleiding.
 • Je hebt affiniteit met toerisme en marketing.
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect (meer talen is een pré).
 • Je vindt het prima om ook minimaal eenmaal per maand op zaterdag te werken.
 • Je vindt het leuk om content te ontwikkelen en je hebt een vlotte schrijfstijl.
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van SEA, SEO en Mailchimp.
 • Je bent resultaatgericht en hebt oog voor detail.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Photoshop en/of InDesign.
 • Je bent klantgericht, enthousiast, flexibel en stressbestendig.

Wat krijg je van ons

 • Een afwisselende baan voor 24 uur
 • Uiteraard gezellige collega’s
 • Indicatie: € 2000 – € 2400 op basis van 40 uur
 • Reiskostenvergoeding
 • Veel vrijheid voor eigen initiatief

Solliciteren

Heb je de vacature gelezen en denk je ‘dat is mijn droombaan’? Stuur dan je motivatiebrief + CV naar fleur@leerdamglasstad.nl t.a.v. Fleur Potters.

Je kunt t/m 27 oktober reageren.

Heb je vragen over de functie? Neem dan na 15 oktober contact op met Fleur via 0345-228533 of fleur@leerdamglasstad.nl.

Download hier de vacature in PDF.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.