Uitblazen aan de Linge

Wandelen rondom Leerdam

Verken de omgeving van Leerdam te voet! Wandel door de prachtige natuur naar de omliggende dorpen en steden.

Parels langs de Linge - 12 km

Wandelen langs de Linge is in alle jaargetijden prachtig, maar wandelen door de bloeiende boomgaarden in het voorjaar vergeet je niet snel!

Bekijk de route

Wandelen in de natuur

Wandel langs de mooiste plekken van de glasstad

Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen?

Wandel de historische wandeling met routeboekje of de gratis app “Leerdam Tour”. Ontdek de boeiende geschiedenis van deze vestingstad. Onderweg kom je onder andere te weten hoe Leerdam uitgroeide tot dé Glasstad van Nederland!

Meer informatie

Hollandse Waterlinies

Water als bondgenoot. Leerdam ligt zowel aan de Oude Hollandse Waterlinie als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In de omgeving ontdek je vestingsteden, forten, dijken, sluizen en bunkers die onderdeel waren van deze linies.

Wandelen rondom Heukelum

De Struingids heeft een ontdekkingstocht voor kinderen door de brede uiterwaarden van de Linge gemaakt. De tocht bevat informatie en opdrachten over het gebied voor de jeugd. Kinderen ontdekken en beleven zo spelenderwijs de natuur en het landschap in hun omgeving.

De kinderstruinroute

 

Een prachtige wandeling rond Heukelum: een pareltje van natuur en cultuur. Wandelen door deze omgeving brengt je langs statige boerderijen en weilanden met op enkele plaatsen mooie orchideeën. Neem tijdens je wandeltocht wel een paar laarzen mee!

Rondje Heukelum

Wandelen tussen stations

OV-stappers zijn wandelingen die oorspronkelijk deel uit maakten van de NS-wandelingen. Deze wandelingen beginnen en eindigen altijd bij een station of bushalte.

Struingids tussen Lek en Linge

Ga mee struinen tussen Lek en Linge met de Struingids. Met deze nieuwe Struingids laten we zien hoe mooi het gebied tussen Lek en Linge is. In de gids zijn nieuwe struinroutes en prachtige natuurgebieden te vinden om op avontuur in eigen omgeving te gaan. De struingids 2021 is op te halen bij ons in het TIP!

De Struingids

Blogs

Leuke blogs, vlogs en tips. Laat je inspireren en trek je wandelschoenen aan 🥾

Routes in Utrecht

Wandelen in Utrecht is prachtig! Of je nu een culturele stadswandeling wil maken, er op uit wil met de kinderen of úren wilt struinen door de natuur: in Utrecht kan het allemaal.

Foto: Anne Hamers

Meer routes