Uitblazen aan de Linge

Historische wandeling

Zin in een leuke wandeling en wil je Leerdam beter leren kennen? Wandel de historische wandeling van 4 – 4,5 km met het wandelrouteboekje of de gratis app “Leerdam Tour”.

 

Ontdek de boeiende geschiedenis van deze vestingstad. Onderweg kom je onder andere te weten hoe Leerdam uitgroeide tot dé Glasstad van Nederland!

Routeboekje historische wandeling

Leerdamglasstad.nl heeft een routeboekje ontwikkeld met een volledige routebeschrijving en uitgebreide historische informatie. Het boekje is te koop in het TIP Leerdamglasstad.nl voor € 3,00.

Met de gratis app ‘Leerdam Tour‘ kom je alles te weten over de “verborgen” geschiedenis van Leerdam. De historische wandeling brengt je langs de mooiste plekken van de Glasstad. Met behulp van tekst, audio en Augmented Reality ontdek je de leukste verhalen.

Stadswandeling (route met legenda) 2021

Verder op pad door de geschiedenis van Leerdam

Op pad met de ontdekkers door Leerdam

De ontdekkers gingen samen op pad door Leerdam en lieten zich verassen. Ze zijn een gezinnetje van 3 die ervan houden om erop uit te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken.

Je hebt de App niet alleen nodig voor de route, maar je kan er ook informatie lezen en filmpjes kijken. Maar de beste reden om hem te downloaden is de mogelijkheid om verdwenen historie te kunnen zien en om het schilderij van mevrouw van Aerden tot leven te brengen. Gave technology die AR (Augmented Reality).

Foto: De Ontdekkers

Lees verder