Word partner van LeerdamGlasstad.nl

Samen met onze partners gaan we Leerdam beter op de kaart zetten. Wil je graag met ons samenwerken? Er zijn diverse mogelijkheden!

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord.

Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge!
Maar, we hebben nog veel meer dan dat. En daar zijn wij trots op!

Word partner van Leerdamglasstad.nl!
Om heel Nederland kennis te laten maken met Leerdam is in 2018 het Citymarketingbureau Leerdamglasstad.nl opgericht. Ons doel is om de stad Leerdam te promoten en in de markt te verankeren als de glasstad aan de rivier de Linge. Dit doen we voornamelijk online via onze website Leerdamglasstad.nl en vanuit ons Tourist Information Office aan de Kerkstraat 55 in Leerdam. Maar dat kunnen we niet alleen…

Een partnership bij Leerdamglasstad.nl
Netwerk en partners.
Door krachten te bundelen in zowel menskracht, kapitaal en netwerk geloven wij meer bereik te genereren. Partners in en rondom Leerdam kunnen zich bij ons aansluiten.

Wanneer je een partner van ons wordt, ga je ook echt een relatie met ons aan. We houden van je organisatie en zijn er trots op, daarom willen we je aan iedereen in Nederland voorstellen. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie in de spotlight staat met interessante verhalen, weetjes en prachtige beelden.

We bieden diverse partnerpakketten aan van verschillende prijzen. Ook ontwikkelen we met partners voordelige en interessante arrangementen voor onze bezoekers.

Wie kunnen er partner worden?
Uiteraard geven we graag zo veel mogelijk toeristische partners een plek. Denk aan toeristische attracties zoals musea, galerieën en bezienswaardigheden, maar ook horeca, hotels of winkeliers. Maar ook als je organisatie niet gericht is op toerisme kun je bij ons terecht, bijvoorbeeld als mediapartner of sponsor. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Marketing en communicatie
Door middel van doelgroepgerichte marketing en een goede off- en online strategie zetten we ons in voor de positionering van Leerdam. We ontwikkelen o.a. campagnes, dragen bij aan events, zijn zichtbaar op beurzen en ontwikkelen gemeenschappelijk PR materiaal zoals posters, flyers, folders en stadskaarten. Met een nieuwe website en actieve social media houden wij Nederland up-to-date over interessante activiteiten en de mooiste en gezelligste plekken in en rondom Leerdam.

Samen staan we sterk!
Wij geloven dat we samen meer voor elkaar krijgen dan individueel. Samenwerking tussen onze organisatie en de burgers, toeristische partners, ondernemers en de overheid.

Over de organisatie
Leerdamglasstad.nl is ontstaan uit een samenwerking tussen diverse toeristische partijen, lokale ondernemers, enthousiaste vrijwilligers en de Gemeente Leerdam. Wat begon als een denktank en werkgroep vloeide dankzij de structurele steun van de Gemeente Leerdam uit tot de stichting Marketing Leerdam Glasstad en de organisatie Leerdamglasstad.nl. Dit jaar openen we onze deuren, online en in ons Tourist Information Office in de stad en kunnen we onze drie grootste ambities gaan waarmaken:

Leerdamglasstad.nl
Het visitekaartje van Leerdam. Online zijn we vindbaar dankzij de juiste SEO en SEA. De frisse, gebruiksvriendelijke en heldere website laat de meest prachtige beelden van Leerdam zien en geeft de bezoeker de juist informatie over wat er te doen is.

Leerdam Tourist Information Office midden in het centrum.
In het hart van het centrum van Leerdam is Leerdam’s Tourist Information Office gevestigd. Hier kunnen bezoekers terecht voor:
– Een gezellig gesprek met een van onze medewerkers of vrijwilligers
– Algemene informatie over Leerdam, zoals een folder of stadskaart
– Het kopen van een voordelig arrangement
– Een interessante rondleiding door de historische stad
– Tips voor de leukste uitjes en de beste restaurants
– De mooiste fiets- en wandelroutes
– Een echt Leerdams aandenken voor thuis of om cadeau te geven

Onze huisstijl, glas en nog veel meer
De bol in onze huisstijl symboliseert een punt op de kaart. Leerdam verdient een opvallende plek in Nederland. Niet zomaar een punt, maar één die onze glasstad symboliseert; een hete geblazen glazen bol.

Maar niet alleen glas vormt onze identiteit. Ook onze ligging aan de rivier de Linge is van groot belang. Vandaar onze pay-off, ‘Uitblazen aan de Linge’.

De huisstijl is een belangrijk element in onze positionering, maar ook de samenwerking met onze partners. Elke partner krijgt zijn eigen punt op de kaart en heeft daarmee een eigen plaats binnen deze huisstijl.