Uitblazen aan de Linge

Word partner van Leerdamglasstad.nl

Samen met onze partners gaan we Leerdam beter op de kaart zetten. Wil je graag met ons samenwerken? Er zijn diverse mogelijkheden!

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord.

Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge! Maar, we hebben nog veel meer dan dat. En daar zijn wij trots op!

Organisatie
Leerdamglasstad.nl is ontstaan uit een samenwerking tussen diverse toeristische partijen, lokale ondernemers, enthousiaste vrijwilligers en de Gemeente Leerdam. Wat begon als een denktank en werkgroep vloeide dankzij de structurele steun van de Gemeente Leerdam uit tot de stichting Marketing Leerdam Glasstad en de organisatie Leerdamglasstad.nl.

Ons doel is om de stad Leerdam te promoten en in de markt te verankeren als de glasstad aan de rivier de Linge. Dit doen we voornamelijk online via onze website Leerdamglasstad.nl en vanuit ons Tourist Information Office aan de Kerkstraat 55 in Leerdam. Maar dat kunnen we niet alleen…

Samen staan we sterk!
Wij geloven dat we samen meer voor elkaar krijgen dan individueel. Samenwerking tussen onze organisatie en de burgers, toeristische partners, ondernemers en de overheid.

Neem contact op

Ambities

Samen met onze partners willen we onze drie grootste ambities waarmaken:

1. Het positioneren van de stad Leerdam en haar omgeving op (inter-) nationaal gebied

Leerdam en het gebied daaromheen heeft veel te bieden, meer dan je misschien denkt. We willen laten zien dat onze stad de moeite waard is om te bezoeken en dat wij centraal, in één van de mooiste recreatiegebieden van Nederland, liggen. Oké, we zijn misschien (nog) geen wereldstad, maar met een beetje humor en een tikkeltje lef begeven wij ons tussen de grote steden.

2. Het creëren van samenwerking

Samenwerking tussen onze organisatie en de burgers, toeristische partners, ondernemers en de overheid. Wij geloven erin dat we samen meer voor elkaar krijgen dan individueel.

3. Het bijdragen aan de economische groei van Leerdam

Hoe meer bezoekers Leerdam ontvangt, hoe meer onze stad gaat bruisen. Hoe meer Leerdam bruist hoe interessanter het vestigingsklimaat. Wij zetten ons in om dit te realiseren en om dit aan de rest van Nederland te laten zien.

Partner van Leerdamglasstad.nl!

Netwerk en partners.
Door krachten te bundelen in zowel menskracht, kapitaal en netwerk geloven wij meer bereik te genereren. Partners in en rondom Leerdam kunnen zich bij ons aansluiten.

Wanneer je een partner van ons wordt, ga je ook echt een relatie met ons aan. We houden van je organisatie en zijn er trots op, daarom willen we je aan iedereen in Nederland voorstellen. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie in de spotlight staat met interessante verhalen, weetjes en prachtige beelden.

We bieden diverse partnerpakketten aan van verschillende prijzen. Ook ontwikkelen we met partners voordelige en interessante arrangementen voor onze bezoekers.

Wie kunnen er partner worden?
Uiteraard geven we graag zo veel mogelijk toeristische partners een plek. Denk aan toeristische attracties zoals musea, galerieën en bezienswaardigheden, maar ook horeca, hotels of winkeliers. Maar ook als je organisatie niet gericht is op toerisme kun je bij ons terecht, bijvoorbeeld als mediapartner of sponsor. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Onze huisstijl, glas en nog veel meer

De bol in onze huisstijl symboliseert een punt op de kaart. Leerdam verdient een opvallende plek in Nederland. Niet zomaar een punt, maar één die onze glasstad symboliseert; een hete geblazen glazen bol.

Maar niet alleen glas vormt onze identiteit. Ook onze ligging aan de rivier de Linge is van groot belang. Vandaar onze pay-off, ‘Uitblazen aan de Linge’.

De huisstijl is een belangrijk element in onze positionering, maar ook de samenwerking met onze partners. Elke partner krijgt zijn eigen punt op de kaart en heeft daarmee een eigen plaats binnen deze huisstijl.

Marketing en communicatie

Door middel van doelgroepgerichte marketing en een goede off- en online strategie zetten we ons in voor de positionering van Leerdam. We ontwikkelen o.a. campagnes, dragen bij aan events, zijn zichtbaar op beurzen en ontwikkelen gemeenschappelijk PR materiaal zoals posters, flyers, folders en stadskaarten. Met een nieuwe website en actieve social media houden wij Nederland up-to-date over interessante activiteiten en de mooiste en gezelligste plekken in en rondom Leerdam.

Leerdamglasstad.nl
Het visitekaartje van Leerdam. Online zijn we vindbaar dankzij de juiste SEO en SEA. De frisse, gebruiksvriendelijke en heldere website laat de meest prachtige beelden van Leerdam zien en geeft de bezoeker de juist informatie over wat er te doen is.

TIP

In het hart van het centrum van Leerdam is Leerdam’s Tourist Information Office gevestigd. Hier kunnen bezoekers terecht voor:

Activiteiten

Regelmatig organiseren we inspirerende en informerende events voor onze partners

Schrijf je in op de zakelijke nieuwsbrief van Leerdamglasstad.nl en blijf op de hoogte van onze activiteiten en toeristisch nieuws uit de regio!

Aanmelden nieuwsbrief