Zwemmen rondom Leerdam, waar kan dat?

De zomer is officieel van start, het zonnetje schijnt en je bent toe aan verkoeling. Maar waar kun je in de omgeving van Leerdam het beste een verkoelende duik in natuurwater nemen? Wij zochten de leukste plekjes binnen 10 km voor je uit…

De Wiel – Asperen

Voor een heerlijk dagje dobberen kun je naar De Wiel in Asperen. Deze fijne zwemplek hebben we te danken aan een dijkdoorbraak aan de Linge in 1658. Er is een natuurzwembad met zandstrand, duikeiland, grote ligweide, buitentoiletten, trapveldje en speeltoestellen voor de kids! Iets lekkers halen kan bij café-cafetaria De Wiel. De Wiel is vanuit Leerdam prima te bereiken per fiets of met de auto.
afstand: 5 km | entree: gratis | route 

De Rietput – Heukelum

Wanneer je de Lingebrug over gaat ligt aan de rechterkant het stadje Heukelum. Naast de historische straatjes en de verrukkelijke Heukelumse Krakelingen heeft het stadje ook een knusse, maar vooral groene recreatieplek. Zwem lekker in het natuurwater en strijk neer op het grasveld of strandje.
afstand: 5 km | entree: gratis | badseizoen: 1 mei t/m 30 september | route

Het Lingebos – Vuren

De recreatieplas van het Lingebos is wel 10 hectare groot en op sommige plekken 14 meter diep! Je kunt er terecht om te zwemmen, kanovaren, vissen en duiken. Rondom de recreatieplas zijn er diverse ligweiden en heuvels. Waag je aan een potje beachvolleybal op het speciale veldje of haal wat lekkers bij het pannenkoekenhuis. De plas heeft een kindvriendelijk deel, wat afgescheiden is door middel van een drijflijn.
afstand: 9 km | entree: gratis (parkeren kost €2,-) | route

Betuwestrand – Beesd

Net iets verder fietsen vind je het Betuwestrand. Deze recreatieplas in Beesd heeft het allemaal. Voor de zonaanbidder is er een zandstrand en voor de echte waterrat zijn er glijbanen, twee duikplanken een drijvende trampoline en nog veer meer! Spring met je vrienden of familie op de banaan of waag een poging op de waterski- en wakeboardbaan.
afstand: 10 km | entree: 5 euro p.p. | route

Natuurlijk moet je voordat je het water in springt altijd eerst even checken of er geen melding van blauwalg is. Kijk daarvoor op de website www.zwemwater.nl.

Veel zwemplezier!

Zijn we een goede zwemspot vergeten? Tip ons via info@leerdamglasstad.nl

Zwemwater

Zwemmen in natuurwater Waar is het schoon en veilig?

Meer informatie